KOMBİ MONTAJI

Kombi montajını mutlaka işin uzmanına yaptırınız !

Yeni bir kombi aldığınızda cihazınızın montajının üretici firmanın ve gaz dağıtım şirketinin teknik şartnamelerine uygun yapılması gerekir. Bu hem sizin güvenliğiniz için hem de kombinizi doğru çalışması için önemlidir. Özellikle kış aylarında bozulan kombilerin değişiminin insanları soğukta bekletmeden yapılması mühimdir. Kombi Montajından sonra üretici firmaların garantiyi başlatmaları için gaz dağıtım şirketinin onayı gereklidir. Bu nedenle Kombi Montajını İGDAŞ yetkili firmalara yaptırmanız gerekir. Ayrıca kombinizi taktırdıktan sonra kısa sürede servis hizmeti alabilmeniz için yaygın servis ağına sahip bir markayı seçmek gerekir.

Eski kombinizi yenilerken, öncelikle bu işlem için doğalgaz şirketine bildirimde bulunulması gerekir. Bu bildirim ancak firmamız gibi “İGDAŞ Yetki Belgesine haiz firmalar” tarafından yapılabilir. Montaj işlemi de ancak ve ancak yetkili firmaların yetkili teknisyenleri tarafından yapılmalıdır. Doğalgaz şartnamesindeki güncel değişiklikleri takip eden sertifikalı firmaların yaptığı montajlarda, sonradan hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kombi yenilemede işlem sırası şöyledir;

  1. Doğalgaz uygunluk belgesinin alınması: Bu belgenin alınması şarttır. Bu belge olmazsa cihazınız garanti kapsamı dışında kalır.
  2. Eski kombinin sökülmesi: Eski kombinizin, mevcut tesisata ve duvarlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde sökülmesidir.
  3. Yeni kombinin duvara asılması ve baca bağlantısının yapılması: Yeni cihazın montaj şartnamesine uygun olarak duvara asılması, hermetik baca bağlantısının konvansiyonel kombilerde %2 eğimle aşağı doğru, yoğuşmalı kombilerde ise %2 eğimle yukarı doğru olacak şekilde yapılmasıdır.
  4. Kombinin alt bağlantı parçalarının yenilenmesi: Eski kombi bağlantısında yer alan 1/2″ soğuk su giriş vanası ve filtresi ile kalorifer tesisatına bağlanacak 3/4″ kelebek vana ve filtresi yenileri ile değiştirilmelidir. Ayrıca gaz bağlantısında da 3/4″ sarı renkli makaronlu gaz fleksi takılmalıdır. Yoğuşmalı kombilerde” drenajın pis su tesisatına bağlanması” şarttır. Yoğuşmasız eski kombinizi yoğuşmalı bir cihazla değiştirebilirsiniz, bunun için yerinin uygun olması yeterlidir.
  5. Tesisatın kontrol edilmesi: Montajın son aşamasında kombiye ve tesisata su verilerek kombi altında ve diğer odalarda kaçak olup olmadığının kontrol edilmesidir.
  6. Elektrik bağlantısının yapılması: Yetkili servis tarafından cihazın elektrik bağlantısının yapılmasıdır.
  7. Cihazın devreye alınması: Cihazın gaz ayarı yapılarak yetkili servis tarafından devreye alınması ve çalıştırılmasıdır. Bu aşamada muhakkak “doğalgaz uygunluk belgesinin” servise ibraz edilmesi gerekmektedir.
  8. Cihazın kullanımı hakkında bilgi verilmesi: Yetkili servisin, kullanıcıya cihazı nasıl kullanacağını tarif etmesidir. Bu anlatımlarda; cihazın açılışı, kapanışı, suyu eksildiğinde su takviyesinin nereden yapılacağı, cihazın yaz ve kış devresi, sıcaklığın artırılması ve azaltılması, arıza kodlarının anlamları gibi konularda bilgiler verilmektedir.

Start typing and press Enter to search

Yardıma ihtiyacım var