DOĞALGAZ TESİSAT
Evsel ve küçük tüketimli ticari tesislerde, doğalgazın kullanımına yönelik olarak oluşturulacak tesisatların; tasarımı, yapımı, kontrolü, işletmeye alınması ve işletmeye alınmasından sonra yapılabilecek ilave ve tadilatları kapsar.
Erdemir Mühendislik; Servis kutusundan itibaren ısıtma (kombi, kazan, soba, radyant ısıtıcı v.s ), ticari tesis için doğalgaz tesisatı (fırın, ocak, kuzine, döner ocağı, buhar tesisatı v.s), mutfak ve ocaklar için doğalgaz tesisatını İGDAŞ teknik şartnamesine uygun olarak tasarımını, imalatını, projelendirilmesini en uygun fiyatlarla, estetikten ödün vermeden müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.
Kolon Tesisatı: İGDAŞ servis kutusundan itibaren binadaki tüm dairelere giden sayaç vanalarına kadar olan tesisattır. Kolon tesisatlarında bütün binanın doğalgaz tesisatını kesen ana kesme vanası kullanılması zorunludur. Kolon tesisatlarında deprem vanası kullanılması zorunludur. Servis kutusunun olmaması ve uygun olması durumunda yan binalardan hat alınabilir. Erdemir Mühendisliğin uzman kadrosu ve yetkili kaynakçı ustalarıyla; boru çapının belirlenmesi, güzergah seçimi, kaynak ve montaj işçiliği ile müşterilerimize hizmet etmektedir.
İç Tesisat: Sayaçtan itibaren yakıcı cihazlara kadar olan tesisattır. Evsel tüketimde ocak, kombi, soba şofbene kadar olan tesisattır. Vidalı birleştirme ile montaj işlemleri yapılır. Erdemir Mühendisliğin uzman kadrosu, İGDAŞ yetkili tesisatçı ustalarıyla doğalgaz tesisatının güzergahını, boru çaplarını, kullanılacak yakıcı cihazların yerini tespit edip montaj işlemlerini yapmaktadır. Proje işlemleri İGDAŞ yetkili Sefa Isı Doğalgaz Ve Isı Sistemleri tarafından çizilip online olarak İGDAŞ tarafından onaylatılmaktadır. Onaylanan projeye göre doğalgaz tesisatı yetkili ustalarımızla yapılmaktadır. Doğalgaz tesisatı tamamlanan projelerin randevuları Erdemir Mühendislik tarafından İGDAŞ’dan talep edilmektedir. Randevu günü Erdemir Mühendisliğin yetkili makine mühendisleri ve İGDAŞ tesisat kontrol mühendisleri ile birlikte doğalgaz tesisatının sızdırmazlık kontrolü ve projeye uygunluğu kontrol edilerek doğalgaz uygunluk belgesi verilir.
Binanızda doğalgaz yoksa öncelikle doğalgaza geçmek istiyoruz diye oy çokluğuyla karar alınması gerekiyor (8 daire den fazla olan binalarda noter tasdikli karar defteri ile), daha sonra İGDAŞ’a müracaat edilip abonelik yapılması gerekiyor. Abonelik işlemlerinden sonra İGDAŞ s.kutusunu binaya getirme işlemini yapar, abonelik işlemlerinden sonra Erdemir Mühendislik ücretsiz keşif yaparak anakolon doğalgaz tesisatını tasarlar ve fiyatlandırır. Ana kolon tesisatı binaya aittir, bütün daire sakinleri tarafından yaptırılır. Ana kolon tesisatından sonra isteyen bina sakini daire içi doğalgaz tesisatını yaptırabilir.
Bu durumda yapmanız gereken Erdemir Mühendislikten ücretsiz keşif için talepte bulunmak, eğer aboneliğiniz yoksa İGDAŞ hizmet binalarından veya İGDAŞ web sitesinden online abone olmak. Keşif sırasında doğalgaz tesisatının güzergahı, fiyatlandırılması müşteriye iletilir. Uygun görülmesi durumunda proje onay işleminin ardından dan doğalgaz tesisatı yapılır.
Ocak ve şofben için doğalgaz tesisatının yapılabilmesi için binanın domestik kolonunun yapılmış olması gerekiyor. Yani daire kapılarına kadar sayaç vanalarının getirilmesi gerekiyor. Domestik kolonunuz yoksa Erdemir Doğalgazı arayıp keşif talebinde bulunabilirsiniz. Domestik kolon yapıldıktan sonra isteyen daire sakinleri dairelerine ocak ve şofben (sıcak su için) doğalgaz tesisatını Erdemir Müh
Aboneliğiniz varsa Doğalgaz tesisatında süreç şu şekilde işlemektedir. Projenizin Erdemir Mühendislik tarafından çizilip İGDAŞ’a online olarak gönderilmesi (1 gün), projenizin İGDAŞ tarafından onaylanması (yaklaşık 1-2 gün), müşterimizin kullanım sözleşmesini yapması (müşteriye bağlı), doğalgaz tesisatı imalatının Erdemir Mühendislik tarafından yapılması (1 gün), igdaş tan tesisat kontrol için randevu alınması (yaklaşık 4-8 gün) , randevu gününde tesisatın kontrolünün yapılıp gazın açılması. Toplam süre yoğunluğa bağlı olarak yaklaşık 7-12 gün aras
Doğalgazı üretimde (yemek pişirmek,ısıtmak, v.s.) için kullanan lokanta, cafe, kahve hane, catering v.s yerler ticari işyeri olarak adlandırılır. Ticari işyerlerinde güvence bedeli tüketilen doğal gaz miktarına göre hesaplanır. Ticari yerlerde iç tesisatlar 1’’ ve üstü çaplarda kaynaklı birleştirme ile yapılır. Doğalgaz tesisatı yapılacak cihazların (endüstriyel ocak, fırın, benmari, döner ocağı, çay ocağı v.s.) T.S.E.’li ve vizeli olması gerekiyor. Erdemir Mühendislik uzman mühendis ve kadrosu ile her türlü ticari tesisin doğalgaza dönüşüm hizmetini yapmaktadır.